Jadłospis

 

DATA

  ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

 

28-10-19

poniedziałek

-Chleb mieszany z masłem pasta serowo-rybna z cebulką, ogórkiem.

- Kawa z mlekiem.

Banan. Orzechy.

- Zupa szpinakowa z ziemn. i piet. zieloną.

- Sos z szynki z cebulka.

- Ryż biały.

- Surówka  z pora, marchwi i jabłka.

- Kompot.

- Budyń czekoladowy.

/wyrób własny/

- Wafle kukurydziane.

- Nektarynka.

 

Alergeny

        1,4, 7, 8

Zupa:7, 9                  II Danie: 1 ,7

        1,3,7

 

29-10-19

wtorek

 

- Bułka razowa z masłem twarożkiem z rzodkiewką.

- Kakao z mlekiem.

Pomidorki koktajlowe.

- Krem marchewkowy z groszkiem ptysiowym

- Ziemniaki z cebulką

- Kotlet drobiowy w płatkach kukurydzianych pieczony w piecu.

- Kapusta gotowana z koperkiem.

- Woda z limonką.

- Sałatka owocowa ze słonecznikiem.

- Maca.

 

1, 7

Zupa:1,7,9                   II Danie:1, 3,7

      1 ,

 

30-10-19

środa

- Chleb słowiański z masłem sałatą zieloną, szynką drobiową, pomidorem malinowym.

- Herbata miętowa.

Mleko smakowe.

- Barszcz ukraiński z pietruszka zieloną.

- Naleśniki z mąki pszenno-orkiszowej z serem białym.

- Surówka z marchwi i pomarańczy z pestkami dyni.

- Kompot.

- Chleb z masłem filetem z makreli, awokado.

- Herbata z cytryną.

 

 

    1, 7

 Zupa:,7,9                II Danie: 1,3,7

    1, 4,7

 

31-10-19

czwartek

- Zupa mleczna z płatkami cynamonowymi.

- Wek z masłem serem żółtym, pomidorem.

Mandarynka.

- Rosół wołowy z makaronem i piet. zieloną.

- Ziemniaki z koperkiem.

- Mięso z  warzywami.

- Mizeria z ogórków.

- Kompot.

- Surówka z marchwi  i jabłka.

- Ciasteczka zbożowe .

 

Alergeny

   1, 7, 

Zupa: 1,3, 9                 II Danie:, 7

    1,

 

04-11-19

poniedziałek

-Chleb z masłem pasta jajeczna ze szczypiorkiem, kiełkami.

- Kawa z mlekiem.

Talerz warzyw i owoców

- Krem brokułowy z grzankami i piet. zieloną.

- Spaghetti w sosie warzywno-mięsnym  oprószone serem żółtym.

- Ogórek kiszony.

- Woda z pomarańcza i miętą.

 - Strucla  z rodzynką.

- Herbata owocowa.

- Kiwi.

 

  1, 3,7

 Zupa:1,7,9                 II Danie:1, 3,7

  1, 12

 

05-11-19

wtorek

- Barszcz biały z kiełbasą, jajkiem, koperkiem.

- Chleb pasterski.

Jogurt z owocami.

- Flaczki z drobiu z majerankiem.

- Kluski śląskie z sosem pieczarkowym.

- Surówka z selera, marchwi i jabłka.

- Kompot.

- Graham z masłem serkiem białym w plastrach, miodem.

- Herbata .

- Nektarynka.

Alergeny

 1,3, 7

Zupa:,9                   II Danie:1,3,9

  1, 7

 

06-11-19

środa

- Serek ziarnisty.

- Pomidorki koktajlowe.

- Bułka wieloziarnista z masłem filetem z indyka,

- Kakao z mlekiem.

Gruszka.

- Zupa z tartym ciastem i piet. zielona.

- Kolorowy kociołek z mięsem ,warzywami, ziemniakami.

- Chleb mieszany.

- Kompot .

- Ciastka pieczone z owocami.

- Herbata miętowa.

 

Alergeny

  1,7, 

 Zupa:1,3,9                    II Danie:1,9

  1,3, 7

 

07-11-19

czwartek

- Zupa mleczna z zacierka

-Wek z masłem pomidorem.

Mandarynka.

- Zupa koperkowa z ziemniakami i piet. ziel.

- Curry z kurczaka.

- Kasza jęczmienna perłowa.

- Surówka z marchwi i jabłka.

- Kompot.

- Koktajl bananowo -borówkowo - jogurtowy.

- Bułka maślana

Alergeny

   1, 7

Zupa:7,9                 II Danie: 1,

 1, 7

 

08-11-19

piątek

-Twaróg z warzywami

/papryka, rzodkiewka/

- Bułka razowa z masłem.

- Kawa z mlekiem.

Banan.

- Zupa ogórkowa z ryżem i piet. zieloną.

- Sznycelki rybne pieczone w piecu.

- Ziemniaki z koperkiem.

- Surówka z kapusty kiszonej.

- Kompot.

- Kisiel  truskawkowy.

/wyrób własny/

- Chrupki kukurydziane kręcone.

 

Alergeny

  1, 7 

Zupa: 1,7, 9             II Danie:  1,3

  1

 

12-11-19

wtorek

- Parówki z szynki

- Pomidorki koktajlowe.

- Grahamka z masłem.

- Herbata miętowa.

Mleko smakowe.

- Zupa z soczewicy z piet. zieloną.

- Makaron z serem białym i szpinakiem.

- Sok pomarańczowy.

- Sałatka jarzynowa

- Wek z masłem.

- Herbata owocowa.

Alergeny

  1,7

Zupa:1, 9           II Danie:  1,3,7

1,3,7

Dzieci  bez ograniczeń mają udostępnioną do picia niegazowaną wodę mineralną .

Intendent zastrzega sobie możliwość wprowadzania drobnych zmian w jadłospisie.

Informacje dotyczące składników używanych do przygotowywania poszczególnych posiłków – (gramatura i procentowa zawartość)  do wglądu u intendenta.