Jadłospis

 

DATA

  ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

 

16-09-19

poniedziałek

- Wek z masłem pastą jajeczną z cebulką, rzodkiewką.

- Kakao z mlekiem.

Śliwki.

- Zupa grochowa z piet. zielona.

- Makaron z jabłkami.

- Papryka.

- Kompot.

- Pizza z mąki pszenno-orkiszowej z szynką, serem żółtym, piet. zieloną, ketchupem.

- Herbata z cytryną.

Alergeny

        1, 3,7

Zupa: 9                  II Danie: 1,3

        1,3, 7

 

17-09-19

wtorek

 

- Zupa mleczna z zacierką.

- Bulka wieloziarnista z masłem pomidorem.

Banan.

- Krem z dyni z groszkiem ptysiowym i pietruszką zieloną.

- Pulpety w sosie koperkowym.

- Ryż biały.

- Surówka wielowarzywna.

- Woda z pomarańczą.

- Budyń czekoladowy

/wyrób własny/

- Chrupki kukurydziane.

- Jabłko.

Alergeny

      1 ,3, 7

Zupa:1,7 9                   II Danie:1, 3, 7

      1 ,3,7

 

18-09-19

środa

- Grahamka z serkiem almette, szynką, papryką.

- Kawa z mlekiem.

Gruszka.

- Flaczki z drobiu z majerankiem.

- Knedle ze śliwkami.

- Marchewka.

- Kompot.

- Chleb mieszany z masłem sałatą zieloną łososiem, ogórkiem kiszonym.

- Herbata miętowa.

 

    1, 7

 Zupa:9                II Danie: 1,3,7

    1, 4,7

 

19-09-19

czwartek

- Zupa mleczna z wielozbożowymi płatkami cynamonowymi.

- Chleb razowy z masłem, serem żółtym.

Talerz warzyw

- Zupa jarzynowa z pietruszką zieloną.

- Bitki schabowe w sosie własnym.

- Kasza jęczmienna perłowa.

- Buraczki z rodzynką.

- Soczek 100%

- Jabłko pieczone z konfitura.

- Maca.

Alergeny

   1, 7, 

Zupa: 7, 9                 II Danie: 1, 12

    1

 

20-09-19

      piątek

- Chleb z masłem filetem z makreli, awokado.

- Herbata z cytryna.

Pomidorki koktajlowe.

- Zupa pomidorowa z ryżem i bazylią.

- Naleśniki po rusku.

- Surówka z marchwi i jabłka.

- Kompot.

 - Graham z masłem miodem.

- Mleko.

- Arbuz.

 

 

  1,4, 7

 Zupa:1,7,9                 II Danie:1, 3,7

  1, 7

 

23-09-19

poniedziałek

- Zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi.

- Bułka z masłem dżemem.

Papryka

- Zupa z pulpecikami z indyka, piet. zieloną.

- Kluski śląskie z masłem.

- Surówka z selera, marchwi i jabłka.

- Kompot.

 

- Serek waniliowy.

- Brzoskwinie.

- Wafle sunny.

Alergeny

 1, 7

Zupa: 1,3 ,9                   II Danie:1,3,7

  1, ,7

 

24-09-19

wtorek

- Serek ziarnisty.

- Rzodkiewka.

- Chleb słonecznikowy z masłem.

- Kawa z mlekiem.

Marchewka do chrupania.

- Rosół wołowy z makaronem i piet. zieloną.

- Ziemniaki z koperkiem.

- Mięso z warzywami.

- Mizeria z ogórków.

- Kompot jabłkowy.

- Kisiel poziomkowy.

/wyrób własny/

- Ciasteczka zbożowe bez cukru.

 

Alergeny

  1, 7, 

 Zupa:1,3,9                    II Danie:7, 

  1,

 

25--09-19

środa

- Jajko gotowane.

- Wek z masłem pomidorem.

-  Kakao z mlekiem.

Nektarynka.

- Zupa koperkowa z ziemniakami.

- Gulasz wieprzowy.

-Makaron pełne ziarno.

- Ogórek kiszony.

-Kompot.

- Koktajl truskawkowo-jogurtowy.

- Bułka maślana.

 

Alergeny

   1, 3,7

Zupa: 7,9                 II Danie: 1, 3,

 1, 7

 

26-09-19

czwartek

- Serek mozzarella /pomidor, bazylia/

- Bułka razowa z masłem.

- Kawa z mlekiem.

Śliwka.

- Krem szpinakowy z grzankami i piet. zieloną.

- Curry z kurczaka.

- Ryż pełne ziarno.

- Bukiet warzyw.

- Sok pomarańczowy.

- Szarlotka

/wypiek własny/

- Herbata miętowa.

Alergeny

  1, 7 

Zupa: 1, 7 , 9             II Danie:  1, 7

  1, 3,7

 

27-09-19

piątek

-Chałka z masłem.

- Kakao z mlekiem.

Talerz warzyw i owoców.

 

- Zupa z tartym ciastem i piet. zieloną.

- Sznycelki rybne pieczone w piecu.

- Ziemniaki z cebulką.

- Surówka z kapusty kiszonej.

- Kompot.

-Kasza jaglana z bananem i musem malinowym.

Alergeny

  1, 7

Zupa:1,3,9           II Danie:  1,3,4

  1, 7

Dzieci  bez ograniczeń mają udostępnioną do picia niegazowaną wodę mineralną .

Intendent zastrzega sobie możliwość wprowadzania drobnych zmian w jadłospisie.

Informacje dotyczące składników używanych do przygotowywania poszczególnych posiłków – (gramatura i procentowa zawartość)  do wglądu u intendenta.