Jadłospis

 

DATA

  ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

 

12-03-19

wtorek

- Wek z masłem serem białym z cebulką zieloną, pomidorem.

-Kawa z mlekiem.

Banan. Orzechy.

- Krupnik z kaszy jaglanej z piet. ziel.

- Sznycelki pieczone w piecu.

- Ziemniaki z koperkiem.

- Buraczki.

- Woda z cytryną.

- Kisiel malinowy.

/wyrób własny/

- Chrupki kukurydziane.

Alergeny

        1, 7, 8

Zupa:1, 9                  II Danie: 1,3,

        1,

 

13-03-19

środa

 

-Barszcz biały z kiełbasą, jajkiem, koperkiem.

- Chleb pasterski.

Mleko truskawkowe

- Kapuśniak z ziemn. i piet. zieloną.

- Kluseczki z sera.

- Surówka z marchwi i jabłka i selera z pestkami dyni.

- Kompot.

- Bułka razowa z masłem pastą mięsną, sałatą zieloną, ogórkiem.

- Herbata z cytryną.

 

Alergeny

      1 ,3,7

Zupa: 9                   II Danie:1, 3,7 ,

      1,7

 

14-03-19

czwartek

- Zupa mleczna z płatkami owsianymi.

-Chałka z masłem dżemem.

Gruszka.

- Zupa z zielonego groszku z piet. ziel.

- Bitki schabowe w sosie ziołowym.

- Kasza gryczana.

- Surówka wielowarzywna.

- Kompot.

- Serek waniliowy.

- Mandarynka.

- Maca.

 

    1, 7

 Zupa: 7,9 ,                  II Danie: 1, ,7

    1 ,7

 

15-03-19

piątek

- Chleb z masłem pasztetem, ogórkiem kiszonym.

- Kawa z mlekiem.

Ananas.

- Zupa pomidorowa z ryżem i piet. ziel.

- Ziemniaki z koperkiem.

- Ryba pieczona w piecu.

- Surówka z kapusty kiszonej.

- Kompot.

- Budyń czekoladowy./wyrób własny/

- Ciastka owsiane.

- Jabłko.

Alergeny

   1, 7, 

Zupa:,1 ,7,9                 II Danie: 1,4, 3,

    1,3, 7

 

18-03-19

poniedziałek

- Parówka z szynki.

- Pomidorki koktajlowe..

-Chleb słowiański z masłem.

- Herbata miętowa.

Jogurt z owocami.

- Zupa grochowa z szynką, pietruszką zieloną.-

- Makaron z jabłkami.

- Sok marchewkowy.

 

 -Wek z masłem jajkiem, papryką, kiełkami.

- Kakao z mlekiem.

 

  1, 7

 Zupa:, 9                 II Danie:1, 3,

  1,3, 7

 

19-03-19

wtorek

- Bułka chia z masłem serem żółtym, pomidorem , cebulka zielona.

- Bawarka.

Surówka z marchwi i jabłka.

- Zupa kalafiorowa z piet. zieloną.

- Curry z kurczaka.

- Ryz z warzywami.

- Sałata lodowa.

- Kompot z owocami.

- Wafle tortowe z masą kakaową.

/wyrób własny/

- Herbata owocowa.

- Pomarańcze.

 

Alergeny

 1, 7

Zupa: 7,9                   II Danie:1, 7

  1,7

 

20-03-19

środa

-  Grahamka z pastą brokułową , szynką,

- Kakao z mlekiem.

Winogrono.

- Zupa z pulpecikami drobiowymi i pietruszką zieloną.

- Kluski śląskie z sosem pieczarkowym.

- Surówka z marchwi pomarańczy.

- Kompot.

-  Chleb mieszany z masłem filetem z makreli, awokado.

- Kawa z mlekiem.

 

Alergeny

  1,7, 

 Zupa:3,7,9              II Danie:  1,3, 7

  1,4, 7

 

21-03-19

czwartek

-Zupa mleczna z zbożowymi płatkami z owocami.

- Chleb słonecznikowy z masłem pomidorem.

Pomidorki koktajlowe.

-  Zupa królewska z piet. zieloną.

- Klopsiki w sosie.

- Kasza jęczmienna.

- Surówka z kapusty czerwonej.

- Woda z limonką.

- Koktajl jogurtowo-owocowy.

- Bułka maślana.

 

Alergeny

   1,  7, 

Zupa:,7 ,9                  II Danie: 1,3

 1,7

 

22-03-19

piątek

- Graham z masłem serkiem białym w plastrach, miodem.

-- Mleko.

Soczek 100%

- Barszcz czerwony z ziemniakami i pietruszką zieloną.

- Łazanki z kapustą.

- Kompot.

- Chleb mieszany  z masłem sałatą zieloną, łososiem, awokado.

- Herbata z cytryną.

Alergeny

  1, 7, 

Zupa:,7 , 9             II Danie:  1,3,   

  1,4,7

 

25-03-19

poniedziałek

- Bułka z masłem pastą z sera żółtego, papryką.

- Kakao z mlekiem.

Orzechy .

- Zupa z tartym ciastem i piet. zieloną.

-  Kotlet drobiowy w płatkach kukurydzianych pieczony w piecu.

- Ziemniaki z koperkiem.

- Kapusta gotowana z marchewką.

- Kompot.

- Sałatka owocowa.

- Pieczywo chrupkie.

 

Alergeny

  1, 7,   8

Zupa:1,3,9           II Danie:  1,3,

  1,

Dzieci  bez ograniczeń mają udostępnioną do picia niegazowaną wodę mineralną .

Intendent zastrzega sobie możliwość wprowadzania drobnych zmian w jadłospisie.

Informacje dotyczące składników używanych do przygotowywania poszczególnych posiłków – (gramatura i procentowa zawartość)                                                 do wglądu u intendenta.