Jadłospis

 

DATA

  ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

 

27-05-19

poniedziałek

- Bułka razowa z serkiem almette, szynką, papryką.

- Herbata z cytryną.

Jabłko.

- Flaczki z drobiu z majerankiem.

- Kluski śląskie z sosem pieczarkowym.

- Surówka z marchwi i pomarańczy.

- Kompot.

- Chałka z masłem .

- Kakao z mlekiem.

- Kiwi.

 

Alergeny

        1, 7

Zupa:1, 9                  II Danie: 1,3,

        1, 7

 

28-05-19

wtorek

 

- Zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi.

- Wek z masłem pomidorem.

Serek waniliowy.

- Zupa kalafiorowa z koperkiem.

- Gulasz wieprzowy.

- Makaron pełne ziarno.

- Ogórek kiszony z cebulką.

- Kompot.

 

- Surówka z marchwi i jabłka.

- Ciasteczka bez cukru.

/wypiek własny/

 

Alergeny

      1 , 7

Zupa:7, 9                   II Danie:1,

      1,3,7

 

29-05-19

środa

- Kiełbasa pieczona w piecu.

- Pomidorki koktajlowe.

- Chleb słowiański.

- Herbata miętowa.

Soczek 100%

- Zupa ogórkowa z ryżem i piet. zieloną.

- Pierogi ruskie.

- Ananas.

- Kompot.

- Chleb mieszany z masłem sałata zieloną, łososiem, ogórkiem.

- Kawa z mlekiem.

 

 

    1, 7

 Zupa: 9 ,                II Danie: 1,7

    1 ,3,7

 

30-05-19

czwartek

- Wek z masłem pastą serowo-brokułowa,  kiełkami.

. Kakao z mlekiem.

Banan. Orzechy.

 

- Rosół wołowy z makaronem i piet. ziel.

- Mięso z warzywami.

- Ziemniaki z koperkiem.

- Sałata zielona z jajkiem i rzodkiewką.

- Kompot.

- Jabłko pieczone z rodzynką.

- Maca.

Alergeny

   1, 7,  8

Zupa:, 1,3,9                 II Danie: 7

    1,

 

31-05-19

    piątek

- Chleb mieszany z masłem filetem z makreli w pomidorach, ogórkiem kiszonym.

- Herbata z cytryną.

Truskawki.

- Zupa pomidorowa z makaronem i bazylią.

- Naleśniki z serem białym.

- Surówka z marchwi i jabłka.

- Woda z cytryną.

 - Bułka z masłem szynka gotowaną, serem żółtym, pomidorem.

- Herbata miętowa.

 

 

  1,4, 7

 Zupa:1, 3,7,9                 II Danie:1, 3, 7

  1, 7

 

03-06-19

poniedziałek

- Bułka wieloziarnista z masłem pastą z szynki z cebulką, awokado.

- Bawarka.

Jogurt grecki z owocami.

- Zupa fasolowa z ziemn. i piet. zieloną

- Makaron z jabłkami.

- Marchewka.

- Kompot.

- Hot-dog z parówką, serem żółtym, ketchupem.

- Herbata owocowa.

- Gruszka.

Alergeny

 1, 7

Zupa: 1, ,9                   II Danie:1,3,

  1,3, 7

 

04-06-19

wtorek

- Wek z masłem serem białym z rzodkiewką.

- Kawa z mlekiem.

Surówka z marchwi i jabłka.

- Zupa z tartym ciastem i piet. zieloną.

- Kotlet drobiowy w płatkach kukurydzianych pieczony w piecu.

- Ziemniaki z koperkiem.

- Mizeria z ogórków.

- Kompot.

- Babka z kaszy jaglanej z bananem i musem truskawkowym.

Alergeny

  1, 7, 

 Zupa:1,3,9              II Danie:  1,3,7

  1, 7

 

05-06-19

środa

- Barszcz biały z kiełbasa, jajkiem, koperkiem.

- Chleb pasterski.

Mleko smakowe.

-  Zupa królewska ze szpinakiem.

- Kluseczki z sera.

- Surówka z marchwi, jabłka i selera z pestkami dyni.

- Kompot.

- Chleb wieloziarnisty z masłem filetem z kurczaka, pomidorem, ogórkiem, kiełkami.

- Herbata z cytryną.

Alergeny

   1, 3, 7, 

Zupa:,7, 9                  II Danie: 1, 3,7

 1, 7

 

06-06-19

czwartek

- Stół szwedzki

/chleb, wek, masło, szynka, ser żółty, dżem, pomidor, kiełki, papryka/

- Herbata z cytryną, kakao.

Winogrono.

- Zupa pieczarkowa z piet. zieloną.

- Pulpety w sosie koperkowym.

- Kasza jęczmienna.

- Surówka z selera naciowego.

- Woda z limonką.

- Budyń czekoladowy/wyrób własny/

- Chrupki kukurydziane.

- Kiwi

Alergeny

  1, 7 

Zupa:, 7 , 9             II Danie:  1, 3,7

  1, 3,7

 

07-06-19

piątek

- Zupa mleczna z zacierką.

- Pieczywo  chrupkie z nutellą /wyrób własny/

Talerz warzyw.

- Krem brokułowy z groszkiem ptysiowym i piet. zieloną.

- Ryba pieczona w piecu.

- Ziemniaki z koperkiem.

- Surówka z kapusty  kiszonej.

- Kompot.

- Bułeczka  z serem.

- Herbata owocowa.

- Pomarańcza.

Alergeny

  1,3,7, 12  

Zupa:1,7,9           II Danie:  1,3,4,

  1, 7

Dzieci  bez ograniczeń mają udostępnioną do picia niegazowaną wodę mineralną .

Intendent zastrzega sobie możliwość wprowadzania drobnych zmian w jadłospisie.

Informacje dotyczące składników używanych do przygotowywania poszczególnych posiłków – (gramatura i procentowa zawartość)                                                 do wglądu u intendenta.