Jadłospis

DATA

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

 

09-07-19

wtorek

- Zupa mleczna z wielozbożowymi płatkami owocowymi.

- Bulka z masłem pomidorem

Jabłko.

- Zupa ryżowa z pietruszką zieloną.

- Sznycelki pieczone w piecu.

- Ziemniaki z koperkiem.

- Sałata zielona z jajkiem, rzodkiewką

- Kompot.

- Ser biały na słodko z brzoskwiniami na waflu tortowym.

Alergeny

1,7

Zupa: 1, 9 II Danie:1,3,7

1, 7

 

10-07-19

środa

 

- Chleb z masłem sałatą zieloną, szynką, papryką.

- Herbata z cytryną.

Morele.

- Zupa wiejska z piet. zieloną.

- Kluseczki z sera z musem malinowym.

- Kompot.

- Wek z masłem jajkiem, ogórkiem, pomidorem, kiełkami.

- Kawa z mlekiem.

Alergeny

1, 7

Zupa: 9 II Danie:1, 3,7

1, 3, 7

 

11-07-19

czwartek

- Bułka razowa z masłem serkiem almette, filetem z kurczaka, pomidorem.

- Bawarka.

Talerz warzyw

- Zupa kalafiorowa z piet. zielona.

- Gulasz z makaronem.

- Ogórek kiszony.

- Sok pomarańczowy.

- Budyń czekoladowy.

/wyrób własny/

- Maca.

- Nektarynki.

 

1, 7,

Zupa: 7,9 , II Danie: 1, 3

1,3, 7

 

12-07-19

piątek

- Chleb z masłem filetem z makreli, ogórkiem.

- Herbata miętowa.

Banan

- Zupa grochowa z piet. zielona.

- Naleśniki z jabłkami.

- Marchewka.

- Kompot.

- Graham z masłem serem żółtym, pomidorem.

- Kakao.

Alergeny

1,4, 7,

Zupa:,9 II Danie:1, 3,7,

1, 7

Dzieci bez ograniczeń mają udostępnioną do picia niegazowaną wodę mineralną .

Informacje dotyczące składników używanych do przygotowywania poszczególnych posiłków – (gramatura i procentowa zawartość) do wglądu u intendenta.