Jadłospis

 

DATA

  ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

 

24-06-20

      środa

- Bułka razowa z masłem sałata zieloną, szynką, papryką, kiełkami.

- Herbata z cytryną.

Mleko smakowe.

- Kapuśniak z ziemniakami i piet. zieloną

- Naleśniki z mąki pszenno- orkiszowej z serem białym.

-Truskawki.

- Kompot.

- Chleb mieszany z masłem filetem z makreli ogórkiem kiszonym.

- Bawarka.

Alergeny

        1 , 7

Zupa: 9                  II Danie: 1 ,3,7

        1, 4,7

 

25-06-20

czwartek

 

- Zupa mleczna z kaszą jaglaną.

- Wek z masłem serem żółtym, pomidorem.

Arbuz.

- Rosół wołowy z makaronem i piet. zieloną.

- Ziemniaki z koperkiem.

- Mięso z warzywami.

- Mizeria z ogórków.

-Kompot.

-Mufinki z borówką.

/wypiek własny/

- Herbata owocowa.

 

1,7

Zupa: 1,3, 9                   II Danie:,7

      1 ,3,

 

26-06-20

piątek

- Stół szwedzki: graham, wek, jajko, serek, dżem, kiełki, ogórki, pomidor.

- Kakao z mlekiem/ herbata

Jabłko.

- Zupa z soczewicy z piet. zieloną.

- Makaron z polewą jogurtowo- truskawkową.

- Marchewka.

- Kompot.

-  Chleb z masłem tuńczykiem, awokado.

- Herbata miętowa.

 

 

    1, 3,7

 Zupa: 9                II Danie: 1,3,7

    1,4, 7

 

29-06-20

poniedziałek

- Bułka wieloziarnista z masłem serem białym i rzodkiewką.

- Kawa z mlekiem.

Winogrono.

- Zupa królewska ze szpinakiem i piet. zieloną.

- Sos z szynki z cebulką.

- Kasza bulgur.

- Surówka z pora, marchwi i jabłka.

- Woda z cytryną.

- Budyń czekoladowy

/wyrób własny/

- Wafle kukurydziane.

- Mandarynka.

 

Alergeny

   1, 7

Zupa:7, 9                 II Danie:1,7

    1, 3,7

 

30-06-20  wtorek

- Grahamka z masłem serkiem białym w plastrach, powidłem.

- Mleko.

Gruszka.

- Zupa ziemniaczana z piet. zieloną.

- Pulpeciki drobiowe z ryżem i marchewką w sosie pomidorowym.

- Surówka z białej kapusty.

- Kompot.

 -Kisiel truskawkowy

/wyrób własny/

- Chrupki kukurydziane.

 

Alergeny

  1, 7

 Zupa:, 7,9                 II Danie:1,3,7

  1

 

01-07-20  środa

- Parówki z szynki.

- Chleb pasterski z masłem.

- Ketchup.

- Herbata z cytryną.

Pomidorki koktajlowe

- Krupnik z kaszy pęczak z piet. zieloną.

- Pierogi z serem białym i szpinakiem.

- Marchewka.

- Sok pomarańczowy.

 

 -Graham z masłem miodem.

- Mleko.

- Kiwi.

 

Alergeny

  1, 7

 Zupa:1, 9                 II Danie:1,3,7

  1,7

 

02-07-20  czwartek

- Wek z masłem pastą jajeczną ze szczypiorkiem.

- Kawa z mlekiem.

Talerz warzyw.

- Zupa kalafiorowa z koperkiem.

- Potrawka z udka z kurczaka.

- Kasza jęczmienna.

- Surówka z selera, marchwi i jabłka.

- Kompot.

 - Koktajl jogurtowo-borówkowo-bananowy.

- Bułka maślana.

Alergeny

  1,3, 7

 Zupa:, 7,9                 II Danie:1,

  1, 7

 

03-07-20  piątek

-Chleb wieloziarnisty z masłem sałata zieloną serem żółtym, pomidorem.

- Kakao z mlekiem.

Maliny.

- Krem brokułowy z groszkiem ptysiowym i pietruszka zielona.

- Sznycelki rybne .

- Ziemniaki z koperkiem.

- Surówka z kapusty kiszonej.

- Kompot.

- Jabłko pieczone z żurawiną.

- Maca

Alergeny

  1 , 7

 Zupa:,1, 7,9                 II Danie:1,3,4

  1,

 

06-07-20  poniedziałek

- Kiełbasa pieczona w piecu.

- Chleb Baltazar.

- Ogórek

- Herbata z cytryną.

Surówka z marchwi i jabłka.

- Zupa pieczarkowa z pietruszką zieloną.

- Kluseczki z sera z musem truskawkowym.

- Kompot.

 - Wek z masłem pasta brokułową , z szynka, serem żółtym.

- Kawa z mlekiem.

Alergeny

  1, 7

 Zupa:, 7,9                 II Danie:1,3,7

  1, 7

 

07-07-20  wtorek

- Ser mozzarella.

- Pomidor.

- Bułka kajzerka z masłem.

- Kakao z mlekiem.

Talerz owoców

- Zupa ryżowa z pietruszką zieloną.

- Gulasz po zbójnicku.

- Makaron pełne ziarno.

- Ogórek kiszony.

- Woda z pomarańczą.

 - Ciasto marchewkowe

/wypiek własny/

- Herbata owocowa.

 

Alergeny

  1, 7

 Zupa:, 9                 II Danie:1,3

  1,3, 7

 

Intendent zastrzega sobie możliwość wprowadzania drobnych zmian w jadłospisie.

Informacje dotyczące składników używanych do przygotowywania poszczególnych posiłków – (gramatura i procentowa zawartość)   do wglądu u intendenta .